Werkgroepen

 

  welkom

  actueel
  misintenties
  uitvaarten

  geschiedenis
  gebouw
  goarkapel
  financiën
  werkgroepen
  bestuur

  contact

 

  CLUSTER

  cluster
  NOODDIENST
  disclaimer

 

Zonder onze talloze vrijwilligers zou onze parochie niet kunnen bestaan.

Misdienaars. misdienaarsNatuurlijk beginnen we bij de jeugd. De misdienaars helpen de pastoor tijdens de H. Mis. Kinderen kunnen na hun 1e Communie misdienaar worden. Aanmelden bij pastoor. Na een aantal keren geoefend te hebben worden ze in geroosterd. Men komt ongeveer 1 keer per maand aan de beurt.

Contactpersoon: Jolanda Boreas, De Kievit 9, 5864 BX Meerlo, (0478) 69 11 96.

 

Kindernevendienst. Je hoort soms van ouders het commentaar ik kan zo moeilijk naar de kerk komen met de kinderen. Voor kindernevendiensthen is het veel te moeilijk en voor mijzelf is het veel te druk. Gelukkig is er een oplossing. De kindernevendienst wil in deze een mooie oplossing zijn. Na het openingswoord gaan de kinderen van de basisschoolleeftijd naar de sacristie of doopkapel om daar op hun niveau een aangepast programma te krijgen. We werken met twee leeftijdsgroepen. Tijdens de kindernevendienst horen de kinderen het evangelie van de zondag op hun niveau vertelt. Aansluitend wordt dan verder gesproken over de betekenis ervan en men heeft een verwerking, dit kan in de vorm van een knutselwerk, een kleurplaat, een puzzelopdracht of een lied zijn. Wanneer de kinderen bij het Onze Vader terugkeren, vertellen ze of laten zien wat ze gedaan hebben. Ook voor ouders is het natuurlijk prettig omdat ze rustiger de H. Mis kunnen bijwonen. De kindernevendienst wordt geleid door een groep van 5 ouders.

Komende kindernevendiensten:
Zondag 23 februari, zondag 16 maart en zondag 10 mei.

Contactpersoon: Ton van Summeren, Moleneind 2, 5864 AA Meerlo, (0478) 69 28 29

Gezinsmis. Naast de kindernevendienst zijn er ook Gezinsmissen. Deze vieringen zijn bijzonder gericht op de kinderen met hun ouders. De kinderen lezen dan ook de verschillende teksten als ook dragen zij mee de zorg voor de muziek. De gezinsmissen zijn vaak aan de hand van een thema opgebouwd en worden helemaal naar de kinderen gericht.

Komende Gezinsmis:
Zaterdag 12 april om 19.15 uur

Contactpersoon: Truus in ’t Zandt-Janssen, Tienrayseweg 26, 5864 kinderkoorCJ Meerlo, (0478) 69 00 74.

Kinderkoor Music Kids In onze parochie beschikken we ook over een kinderkoor. Dit koor repeteert een keer in de 2 weken op dinsdagavond van 18.30-19.30 uur. Het kinderkoor verzorgt mee de verschillende vieringen voor de kinderen in onze kerk. Het kinderkoor staat open voor kinderen uit de gehele regio, ongeacht hun achtergrond. Verder is deelname aan het koor gratis.

Contactpersoon: Jolanda Boreas, de Kievit 9, (0478)-691196

Naast de werkgroepen die gericht zijn op de kinderen kennen we natuurlijk ook andere werkgroepen. Zij worden hierna kort belicht.

kelk en hostieschaalKosters. Een koster is een onmisbaar persoon binnen onze kerken. Zij zorgen er voor dat de kerk steeds weer klaar is om de vieringen te houden. Als koster dragen zij zorg ervoor dat de kerk op tijd open is, daarnaast zetten zij alles klaar voor de verschillende vieringen, als ook ruimen dit na afloop weer op. Ook dragen zij zorg ervoor dat er steeds voldoende voorraad is van de kaarsen, maar ook de hosties enz. Verder dragen zij mede ook zorg ervoor dat alles er goed uitziet. Hiervoor hebben zij natuurlijk de hulp van andere werkgroepen en vrijwilligers. Zij dragen door hun inzet mede zorg ervoor dat mensen met een echt welkom gevoel zich thuis mogen weten in onze kerk. De kosters van onze parochie zijn:

  • Wiel Coenders, Bernhardstraat 15, 5864 AW Meerlo, (0478) 69 20 50;
  • Leny Kusters, Dorpbroekstraat 1, 5864 CP Meerlo, (0478) 698080
  • Carel Soethout, De Patrijs 22, 5864 BV Meerlo, (0478) 57 93 22

lezingenLectoren. Tijdens de H. Mis lezen zij de 1e lezing als ook de voorbeden. Verder assisteren zij de pastoor bij het uitreiken van de H. Communie. Natuurlijk is het belangrijk om lector te worden en dat men duidelijk en helder kan voorlezen.

Contactpersoon: Ron Boreas, de Kievit 9, (0478)-691196

collectantCollectanten.  Tijdens de H. Mis verzorgen zij de collecte. Men komt ongeveer een keer per maand aan de beurt om te collecteren.

Contactpersoon: Reinier Thiesen, Julianastraat 73, 5864 AP Meerlo, (0478) 69 16 25.

 

bord kruisjesAvondwake. Deze groep verzorgt de avondwake bij een overlijden. Ze brengen daarvoor ook een bezoek bij de familie van de overledene. Zij stellen samen met hen ook deze avondwake samen. Deze groep laat ook duidelijk de nabijheid van onze parochie bij overledenen weer.

Contactpersoon: Reinier Thiesen, Julianastraat 73, 5864 AP Meerlo, (0478) 69 16 25.

 

Kerk poetsgroep. De kerk moet er natuurlijk ook zo goed verzorgd uitzien. Een groep dames poetst één maal per maand op een dinsdagmiddag de kerk zodat alles er netjes komt altaaruit te zien. Bij de jaarlijkse grote schoonmaak worden ook mannen gevraagd mee te helpen. Op deze manier kunnen wij steeds in een mooie kerk de H. Mis vieren.

Contactpersoon: Mien van Osch, Hoofdstraat 4, 5865 BA Meerlo, (0478) 69 15 24.

Koperpoetsploeg. Deze groep is verantwoordelijk voor het onderhoud van het koperwerk in de kerk. De groep zorgt dat het er goed verzorgd steeds weer bijstaat.

Contactpersoon: Annie Peelen-Lemmen, Dorpbroekstraat 16, 5864 CR Meerlo, (0478) 69 14 57.

bloemenKerk versiergroep. Natuurlijk mag een kerk er ook goed verzorgd uitzien. Bloemen op het altaar maken de kerk alleen maar feestelijker. Deze bloemen moeten natuurlijk wel verzorgd worden. Deze werkgroep houdt zich ermee bezig om steeds de bloemstukken te maken als ook te verzorgen.

Contactpersoon: Mien van Osch, Hoofdstraat 4, 5865 BA Meerlo, (0478) 69 15 24.

Koren en muziek. De vieringen in de kerk worden opgeluisterd door het Meerlo's Gemengd Koor (1e zondag) Gaorkoor (2e,3e,5e zondag) en het Koperensemble (4e zondag)

Contactpersoon Meerlo's Gemengd Koor: Chris Volleberg, den Bogerd 3 (0478)-691902
Contactpersoon St. Goarkoor: Tom Herscheid, Irenestraat 4, (0478)-69172
Contactpersoon Koperensemble: Frans Poels (077)-3745798

Verder is er het kinderkoor Music Kids, die de gezinsmissen mee opluistert.
Contactpersoon: Jolanda Boreas, de Kievit 9, (0478)-691196

kerkhofKerkhofploeg. Respect voor de overledenen blijkt ook uit een goed en mooi verzorgd kerkhof. Deze werkgroep komt gewoonlijk om de twee weken op vrijdagmorgen samen en zorgt er steeds weer opnieuw voor dat ons kerkhof er in prima conditie bij ligt. En niet alleen het kerkhof, ook rondom de kerk en voor de pastorie. Tussentijds worden natuurlijk ook werkzaamheden verricht, zoals bijvoorbeeld het gras maaien.

Contactpersoon: Jan van Lipzig, Hoofdstraat 44, 5864 BG Meerlo, (0478) 69 14 54.

Kerststal bouwers
Deze werkgroep plaatst een paar weken voor Kerst de kerststal. Tevens zorgt ze voor de onderhoud van de stal en de groep. Na Drie Koningen zorgen ook weer voor het afbreken en goed opbergen van de kerstspullen.

Contactpersoon: Ruud Wijnhoven,